Szeretlek, Magyarország: riportsorozat a Tábitha Házról

„A gyerekeknek úgy is boldog életük lehet, ha szembenéznek az élet sötét, kemény, nehéz oldalaival” – vallja Révész Renáta Liliána gyásztanácsadó, terapeuta, a Tábitha Ház munkatársa. A pszicholó …

„A gyerekeknek úgy is boldog életük lehet, ha szembenéznek az élet sötét, kemény, nehéz oldalaival” – vallja Révész Renáta Liliána gyásztanácsadó, terapeuta, a Tábitha Ház munkatársa. A pszichológusnő az szmo.hu-nak adott interjút, a Tábitha Házról szóló sorozat első részeként.


A Szeretlek Magyarország sorozatban szeretné bemutatni  a törökbálinti gyermekhospice-t, a Tábitha Házat és az itt dolgozók, illetve az önkéntesek munkáját.

„A gyerekek a saját szintjükön fogják fel a halált. Mivel amúgy is hallanak róla, például a mesékből, a felnőttek vagy más gyerekek beszélgetéseiből, a hírekből stb., ezért saját modelleket, eszméket szoktak kialakítani. Fontos, hogy ne csak akkor beszéljünk a halálról, amikor már éppen előállt egy ilyen esemény, már óvodás korban megismerkednek a gyerekek a halál fogalommal. Ebben segítenünk is kell nekik!” – az interjúban Renáta konkrét tanácsokat, útmutatást is ad a szülőknek mindehhez. Érdemes elolvasni!

A teljes írás ide kattintva található.

Fotó: Femcafe, Debreczeni Csilla