Megindító pillanatok: a Ház alapítójának hitvallása

Az ötödik születésnap ünnepségén Galambos László alapító vallott személyes hitéről és motivációjáról. Érdemes megnézni, meghallgatni a Budakörnyéki TV remek videoriportját! http:// …

Az ötödik születésnap ünnepségén Galambos László alapító vallott személyes hitéről és motivációjáról. Érdemes megnézni, meghallgatni a Budakörnyéki TV remek videoriportját!


„Az édesapám leült velem, hatévessel az asztalhoz, és fogadta a kérdéseimet, a butákat, és az értelmeseket is. Arra tanított, hogy fontosak azok a dolgok, amiket másokért teszünk, hogy amit szeretnél, hogy veled tegyenek, te is azt tedd másokkal. Nem tudtam még, hogy ez a Bibliából van, de azt tudtam, hogy Isten létezik. Az édesapám volt az Isten a számomra. Mikor nagyobb lettem, és rájöttem, hogy létezik halál, akkor minden éjjel hallgattam, hogy apám lélegzik-e. Féltem, hogy akit a legjobban szeretek, azt elveszítem. Tizennégy éves voltam, mikor a legjobb napom volt az iskolában, mentem haza, és a szomszéd mondta meg, hogy apám meghalt egy balesetben. Nehéz volt ezt a veszteséget végigélni, de megkaptam azt, hogy ne hagyjam abba,  hogy várjam azt a valakit, aki leül mellém az asztalhoz. Aki válaszol a kérdéseimre. Amikor elvesztettem, akit legjobban szerettem, valójában nem ment el. Negyven éves vagyok, és itt van a szívemben. És van még valaki, aki az elmúlt öt évben is végig itt volt. Jézus Krisztus volt az, aki leült velem az asztalhoz. És azt mondta, hogy ez helyes.”

A riportban megszólal Galambos Lászlón kívül Králik Istvánné vezető ápoló, Benyó Gábor főorvos-igazgató, és Szenczy Sándor, Tábitha Házat mostantól működtető Baptista Szeretetszolgálat elnöke. Meghallgathatjuk egy szülő személyes tapasztatait a Tábitha gyermekhospice-ról.  

Mint arról már hírt adtunk, az ötödik születésnap ünnepségét szeptember 10-én, szombaton 16 órától rendezték Törökbálinton, a Tábitha Gyermekhospice Házban. Mások mellett ott volt Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, Aradszki András államtitkár, Beneda Attila és Nyitrai Imre helyettes államtitkár, Galambos László alapító, Jens-Joergen Pedersen, a Velux Foundation programigazgatója, Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Elek Sándor polgármester és Szentes Tamás országos tisztifőorvos.