Világjáték a Tábitha Házban

A Világjáték hatalmas segítség pszichológusoknak, pedagógusoknak és szülőknek is, akik a játék során feltárulkozó gyermeki lelket meg szeretnék érteni…  A Tábitha a Polcz Alaine Alapítvány jóvoltából …

A Világjáték hatalmas segítség pszichológusoknak, pedagógusoknak és szülőknek is, akik a játék során feltárulkozó gyermeki lelket meg szeretnék érteni…  A Tábitha a Polcz Alaine Alapítvány jóvoltából kedvezményesen szerezhette be ezt a fantasztikus eszközt!


„A gyermekek életét kitöltő játékban benne van mindaz, amit a világból érzékelnek, és amit magukról gondolnak. Polcz Alaine, a hazai hospice úttörője a bábjátékkal szerzett tapasztalatai nyomán felfigyelt a nagy lehetőségre, amit az jelenthet, hogy a gyermek a játékban egy egész világot építhet fel. Ez a világ bizonyára el fogja árulni a gyerek és családja problémáit, de azon túl még azokat az érzéseket is, amiket a játékvilág építőjében az emberi világ kelt – így jellemezte a pszichiáter Vikár György azt a lélektani valóságot, amelyre Polcz Alaine a dinamikus játékdiagnosztika és játékterápia módszertanát és gyakorlatát alapozta. 

A Világjáték konstruktív, projektív módszer. A gyermek a valóságos környezet, az élet különböző területeinek, jelenségeinek kicsinyített elemeiből álló játékot kap (házakat, embereket, stb.) és egy tálcán, ami a tengert jelképezi, felépíti a világot, úgy, ahogyan megéli. A Világjátékot sikeresen használhatja a pszichológus vagy a terapeuta, aki a megértés és a segítés szándékával fordul a játékban feltárulkozó gyermeki lélek és a benne fölsejlő világ felé.” – írja a Világjáték című könyv ismertetője.