Saját játékaikat adták el a Tábithás gyerekek javára

Hol volt, hol nem volt, hol nem volt, de bizony, hogy volt – sőt, van! – két igen-igen jószívű gyermek: Bőhm Vera és Dani. Róluk szól ez a történet. Ez a két gyermek egy nap hallott a Tábitha házról, ahol gyógyíthatalan beteg …

Hol volt, hol nem volt, hol nem volt, de bizony, hogy volt – sőt, van! – két igen-igen jószívű gyermek: Bőhm Vera és Dani. Róluk szól ez a történet.


Ez a két gyermek egy nap hallott a Tábitha házról, ahol gyógyíthatalan beteg gyermekeket ápolnak. Úgy gondolták, valahogy ezeken a gyermekeken nekik is segíteni kéne… na de hogyan? Némi tanakodás után megszületett az ötlet: ismerőseik körében „garázsvásárt” rendeznek, ahol a saját játékaikat, könyveiket bocsátják áruba, és az így befolyó összeggel támogatják a törökbálinti gyermekhospice működését. 

S mint rövidesen kiderült, ez a cél a barátok, ismerősök szívét is megmelengette, így hát rövidesen elkelt a portéka nagy része. A maradékot pedig, valamint az árusításból befolyó összeget – ami ötvenezer forint lett! –  nagy szeretetel elhozták anyukájukkal, Bátki Annával a Tábitha Házba, ahol Králikné Irénke, a főnővérünk, valamint Révész Renáta Liliána, a Tábitha pszichológusa vette át.

A gyerekek körüljártak a Házban, megismerkedtek néhány kedves kis bentlakóval. Aztán tovább is álltak, a jótett örömével a szívükben.

Mi, Tábithások pedig ismét meg vagyunk hatva, mint mindig, amikor az igazi jósággal és a szeretettel talákozunk… 🙂