Bátrak a táborban, bátrak a hospice-ban

A gyermekkori daganatos megbetegedések nagyon jól gyógyíthatók, összességében a 75-80 százalékára igaz ez, sőt a leukémia bizonyos fajtáinál a 100 százalékot közelíti az arány. Azonban 100 betegből 20-25 gyereket a …

A gyermekkori daganatos megbetegedések nagyon jól gyógyíthatók, összességében a 75-80 százalékára igaz ez, sőt a leukémia bizonyos fajtáinál a 100 százalékot közelíti az arány. Azonban 100 betegből 20-25 gyereket a legnagyobb körültekintés ellenére sem tudunk megmenteni – mondja főorvosunk a hvg.hu riportjában.


A hvg.hu riportsorozatából az olvasók megtudhatják, hogy az idén 15 éves Bátor Táborban milyen „szupererőt” kaphatnak a többnyire daganatos betegséggel küzdő gyermekek. Dr. Benyó Gábor, a Tábitha Ház igazgató főorvosa – aki egyúttal  tábor rendszeres önkéntes orvosa is – többek közt arról is beszél, miként lehet helyesen kommunikálni a gyermek felé, ha a betegsége nem gyógyítható. 

Windisch Judit kitűnő riportjának a táborra fókuszáló első része itt, a hospice-tevékenységről szóló második része pedig itt olvasható.

A nyitóképet a hvg cikkéből vettük át, Fülöp Máté munkája.