Elérhető pszichológiai konzultáció

Bővült létszámmal elérhető a pszichológiai konzultáció

További 2 pszichológus kolléganővel bővült a csapatunk, akik a gyermekek, családtagjaik és a Tábitha önkéntesek számára nyújtanak támogató konzultációs lehetőségeket.

Az alábbiakban rövid bemutatkozásuk mellett az elérhetőségeiket is olvashatják:

 Kovács Ágnes Anna – pszichológus, onkopszichológus

Szakmai érdeklődésem és specializációm egyik fő iránya a krónikus szomatikus betegséggel élők és családtagjaik terápiás támogatása. Ezen belül is speciálisan foglalkozom palliatív és terminális állapotú páciensekkel és családtagjaikkal. Ebben a terápiás térben gyakran fókuszpontokká válnak olyan kérdések, mint az együtt töltött idő minősége, az egyéni lét értelme, a trauma és veszteség feldolgozása, vagy akár a családon belüli kommunikációs nehézségek, érzelmi elakadások, kapcsolati krízisek. A palliatív terápia elsősorban a pszichés életminőség javítására, fenntartására és az életvéggel kapcsolatos érzések, krízisek feldolgozásának segítésére fókuszál gyermekek és felnőttek esetében is.

A velem töltött terápiás időben abban segítek, hogy növekedjen az énerőnk, miközben minél szabadabban és őszintébben közelítünk saját lélektani folyamatainhoz akár a gyermekek esetén játékon, rajzokon, mozgáson, zenén keresztül, akár a felnőttekkel való terápiás folyamatban elsősorban, de nem kizárólag, verbális technikákat alkalmazva.

A Tábitha Házban találkozhatunk:
   –          a gyermek betegágya mellett
   –          veszteségfeldolgozó csoportokon
  –          egyéni terápiás ülésen
   –          családkonzultáción
   –          pszichoedukációs alkalmakon
   –          krízisintervenciós folyamatban

Telefon: 06 23 332 106
Mobil: +36 30 286 3801
e mail: kovacs.agnes.anna@tabitha.hu 

Benkő Henrietta – Pszichológus

Pszichológusként egyéni tanácsadással, illetve pár- és családterápiás konzultációval foglalkozom. A Tábitha házban krónikus szomatikus betegséggel élő, illetve palliatív ellátásban részesülő gyermekek, szüleik és családjaik számára végzek tanácsadást, legyen szó kommunikáció nehézségekről, az érintett gyermekkel, illetve a testvérekkel kapcsolatos kérdésekről, párterápiás konzultációról, valamint egyéni pszichés támogatásról, érzelemkezelési problémákról, döntési nehézségekről. A nehezített családi helyzetekben új pszichés megküzdési módokra lehet szükség, ebben nyújt segítséget a pszichológiai konzultáció.

A Tábitha házban a gyermekek mellett, egyéni pszichológiai konzultáció, pár- és családterápiás tanácsadás, veszteségfeldolgozó csoportok alkalmával és az önkéntesek részére szervezett alapképzés és továbbképzés keretein belül találkozhatunk.

Telefon: 06 23 332 106
Mobil: +36 20 377 2875
e mail: benko.henrietta@tabitha.hu