1%

Tábitha Gyermek- és Gyermekhospice Alapítvány

Adószám: 18627765-2-13

 

A Tábitha Gyermekhospice Ház egy varázsvilág azoknak a gyermekeknek, akik sohasem nőhetnek fel. A régió egyetlen gyermekhospice házaként idén 10 éve bizonyítjuk, hogy mindig van segítség azon családok számára, akiknek a gyermekéről kiderül, hogy e világi léte fájóan rövid lesz.

 

Kérjük segítsd a munkánkat az SZJA-d 1%-val.
Tábitha Gyermek és Gyermekhospice Alapítvány
Adószám: 18627765-2-13

 

“Harmadik gyermekünk, Lilla, nagyon ritka és nagyon súlyos agyfejlődési rendellenességgel Miller-Dieker szindrómával született. Már születése után tudtuk, hogy valószínűleg nem lehet majd sokáig velünk….

…Óriási segítséget jelentett, hogy Lillát számos alkalommal nappali és mentesítő ellátás keretében is fogadták a Tábitha Házban. Így az egészséges testvérekkel el tudtunk menni akár egy néhány órás fontos eseményre, nyaralni, pihenni akár egy egész hétre is, mialatt a Kislányunkat teljes biztonságban tudhattuk. Lillácska két és fél évet töltött velünk, és bár mi itthon kísértük Őt és búcsúztunk el Tőle, az utolsó hetekben és napokban is nagyon sok segítséget, támogatást kaptunk a Tábitha Háztól.Kislányunk halála után sem engedték el a kezünket, a Tábitha Ház programjaira korábban és most is nagy szeretettel várnak. Lilla testvérei mindig nagy örömmel mennek a Tábitha Házba, mindannyian érezzük a szeretetet, gondoskodást, törődést.Hálásak vagyunk, hogy egy ilyen fantasztikus közösséghez tartozhatunk. A Tábitha Ház csapata hiánypótló szerepet tölt be a súlyosan beteg gyerekeket nevelő családok életében. Nélkülük nagyon nehéz lett volna a mi életünk is, felbecsülhetetlen segítséget és támogatást kaptunk szakmailag és emberileg is nagyszerű segítőktől.”

Köszönjük Lilla anyukájának Krisztinának, hogy megosztotta velünk a gondolatait, emlékeit.

 

“… Tudtuk, hogy nem akarjuk az utolsó időket a kórházban tölteni. Már láttam, hogy a gyerek nem akart bemenni, már a folyosón megállt, már láttam, hogy lelkileg teljesen megviseli ez a dolog. Mindenképpen azon voltunk, hogyha ez történik velünk, akkor kettő dolog lebegett a szemünk előtt: az egyik az, hogy ne fájjon, a másik pedig az, hogy ne féljen. Azt, hogy ne féljen, azt mi, mint család tudjuk neki biztosítani maximálisan és azt, hogy ne fájjon azt pedig az orvosok. Amikor eljöttünk a Tábitha Gyermekhopsice Házba, akkor meggyőződtünk róla, hogy ez lesz az a hely, ahol az utolsó időket szeretnénk eltölteni.Teljesen más itt. Tényleg családiasabb a hely, nyugodtabb. Amikor eljöttünk ide megnézni a házat, akkor én azt mondtam a Norbinak meg a Noéminek, hogy ez egy játszóházas kórház. És tényleg, mert hogy itt lehet játszani, itt vannak játékok, leülünk, együtt van a család. Még tudtunk egy picit együtt lenni és szerintem ez nagyon sokat számít. 2013.01.21-én itt a Tábitha Házban hagyott itt minket. Ez olyan, mintha kitépnének a szívedből egy darabot, tulajdonképpen ennyi.”

Erika, Norbika anyukája osztotta meg az emlékeit velünk.