Családoknak

Családoknak

Kedves Szülők!

Ha Ön is gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermeket nevel, akkor mindenképpen ajánljuk, hogy ismerkedjen meg a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice ház tevékenységével.

Célunk:

Gyermekének itt tartózkodása alatt a lehető legjobb életminőség biztosítása személyre szabott szolgáltatással.

A Család számára a gyermek itt tartózkodása során megteremteni a testi-lelki feltöltődés lehetőségét.

Szívesen vesszük, ha a gyermek Tábitha házban való tartózkodásakor Ön kipiheni magát. Kapcsolódjon ki, sétáljon, olvasson vagy töltse az időt aktív pihenéssel. Ezzel nagyon sokat segít a gyermekének, hiszen egy kipihent, feltöltődött szülő mellett boldogabbak a hétköznapok. A Tábitha házban dolgozók a nap 24 órájában figyelnek a gyermekére.

Gyermeke biztosan jobban érzi magát, ha Ön részt vesz a terápiás kezeléseken, ha Ön játszik a gyermekével. Célunk az, hogy ne csak a gyermeke, hanem Ön és családja is feltöltődjön!

Miben segít a Tábitha ház térítésmenetesen:

 • Életvégi ellátás: amely az életminőség javításával segít a terminális állapotú gyermekeknek és családjuknak, egyedi és személyre szabott ápolási terv alapján;
 • Mentesítő szolgáltatás: a gyermek ellátása alól mentesíti a szülőket egy meghatározott időre, egyedi és személyre szabott ápolási terv alapján;
 • Tranzit ellátás: hosszú kórházi tartózkodás után a gyermek hazaköltözését az otthoni szülői ellátás begyakorlását segíti elő, egyedi és személyre szabott ápolási terv alapján;
 • Nappali ellátás: a gyermek nappali ellátása alól mentesíti a szülőket egy meghatározott időre, egyedi és személyre szabott ápolási terv alapján;
 • Gyászterápia, csoportos vagy egyéni pszichológiai foglalkozás gyermekek és szülők részére egyaránt;
 • A Tábitha Házban tartózkodók étkezése, gyermekeknél napi ötszöri, hozzátartozóknál napi háromszori alkalommal;
 • Az egyedi igényeknek megfelelő terápiák alkalmazása (gyógytorna, gyógypedagógia, önkéntes foglalkozások, zeneterápiás foglalkozás, kutyás terápia stb.);
 • Wifi kapcsolat, kábeltv, rengeteg, különböző korú gyermekeknek megfelelő fejlesztő játék;
 • Kisvárosias környezet, jó levegő, természet közelsége;

Kapcsolatfelvétel:

Az ellátást orvosi javaslatra igényelhetik a főnővérrel történt telefonos egyeztetést követően.

Az alábbi elérhetőségek valamelyikén tudnak kapcsolatba lépni a Tábitha házzal:

tel.: 23/332-106

email: info@tabitha.hu

cím: 2045 Törökbálint Bartók Béla utca 21.

Gyakran ismételt kérdések

 1. Csak daganatos betegeket fogadtok-e?  

Nem csak daganatos betegeket fogadunk. Minden életet veszélyeztető, vagy megrövidítő betegségben szenvedő gyermek jogosult az ellátásunkra.

 1. Hogyan zajlik a mentesítő gondozásba vétel?

Akár e-mailben, akár telefonon megkereshettek minket. Első körben kérni fogunk a gyermek állapotát és kórtörténetének főbb állomásait tartalmazó zárójelentést, majd az egészségügyi csapattal történő megbeszélés után egyeztetünk veletek egy első konzultációs időpontot. Az első találkozás alkalmával bemutatkozunk és titeket is megismerünk. Ezután egy vagy több rövidebb „beszoktató” mentesítő időpontot foglalunk, ha erre van igény. A beszoktató időpont alkalmat nyújt arra, hogy a gyermek megismerjen minket és mi is megismerjük, felmérjük, hogy hosszabb távú ellátását tudjuk-e vállalni.

 1. Mit kell hoznom az első konzultációra?

Az első találkozásra a gyermeket és orvosi dokumentumait kell elhozni.  Ha a gyermek állapota miatt a szállíthatósága korlátozott, ettől el tudunk térni.

 1. Mit kell hoznom a gyermekemnek a bent tartózkodása idejére?

Megfelelő mennyiségű, időjárásnak megfelelő, praktikus ruházatot – Kérjük, hogy írjátok bele a gyerkőc nevét;

Tisztálkodási szerek (névvel ellátva)– tusfürdő, testápoló, mosdókesztyű, fogkefe, fogkrém, fésű, 2 db törölköző, fültisztító pálca, stb.;

Megfelelő méretű és mennyiségű eldobható pelenka, popsi krém;

Rendszeresen szedett és eseti gyógyszereit; – elegendő mentiséget, eredeti dobozában

Rendszeresen használt ápolási szereit – pl.: steril gézlap, Betadine, ragtapasz, váladékszívó, szívó katéter, kanülápoló szerek, cserekanül stb.;

Speciális tápszerét, etetéshez fecskendőket, pumpát – ha van ilyen.

Elhozhatják a gyermek:

kedvenc rágókáját, játékát, amihez ragaszkodik

kedvenc ételeit, italait,

megszokott cumisüvegét, kanalát,

előkét, textilpelenkákat, nyálkendőt.

 1. Kell-e beutalót hozni?

Évente egyszer szükség van háziorvosi beutalóra.

Erre rá kell írni a NEAK kódunkat: 13G2-A-4701

 1. Mennyivel előre tudok időpontot foglalni?

Az iskolaszünetre eső időszakok foglalása már nagyon korán megkezdődik. Egy évre előre nyitva a foglalási rendszerünk. Érdemes előre gondolkodni, de a rövidebb határidővel igényelt időpontokat is tudjuk egyeztetni telefonon, vagy e-mailben.

 1. Hány napra kérhetek mentesítő ellátást?

Évente 28 nap mentesítő ellátást tudunk biztosítani. Az időpontokat és azok terjedelmét a kapacitásunktól függően igyekszünk az igényeknek megfelelően alakítani.

 1. Betartják majd a gyermekem napirendjét a házban?

Minden gyermeket teljesen személyre szabott ellátásban részesítünk és betartjuk az otthon jól megszokott napirendjét. Ezzel kapcsolatban Önökkel egyeztetünk a felvételt megelőzően.

Sokat segít, ha írnak egy összefoglalót a gyermek táplálkozási szokásairól, mit és hogyan szeret csinálni, mi a kedvenc elfoglaltsága, kedvenc testhelyzete, hogyan lehet Őt megnyugtatni, illetve minden olyan dologról, amit Önök fontosnak tartanak. Ezt hívják a nővéreink “Használati útmutató”-nak.

 1. Mennyibe kerül az ellátás?

Minden ellátásunk teljesen térítésmentes.

 1. Az ellátásért nem kell fizetnem, de szeretném mégis támogatni a házat. Hogyan tehetem?

http://tabitha.hu/product/donation/

 1. Beköltözhetek-e a gyermekemmel a házba?

Tranzit ellátás és életvégi ellátás esetén mindvégig gyermeked mellett tudsz maradni. Külön bejáratú apartmanunkban van lehetőség arra, hogy a család együtt lehessen.

 1. Érdeklődhetek-e gyermekem hogylétéről?

A nap folyamán reggel 8-tól este 8-ig a ház vonalas telefonszámán lehet a nővérektől érdeklődni a gyerkőc hogyléte felől.

 1. Lemondhatom-e az időpontot?

A lefoglalt időpontot természetesen le lehet mondani, de arra kérünk, hogy azt minél előbb tegyétek meg, hogy azt másnak esetleg még ki tudjuk adni.

 1. Belázasodott, náthásodott a gyermekem, elhozhatom-e az ellátásra?

Mivel a házban lévő gyermekek – állapotuknál fogva – fokozottabban érzékenyek a fertőzésekre és a házban elkülönítésre nincs lehetőségünk, arra kérünk, hogy ilyen esetben maradjatok otthon és gyógyuljatok együtt.