SZÍVESEN CSATLAKOZNÉK, DE … Mi is történik a Szülőtámogató Csoportban?

Írásunk célja, hogy az érintett szülők, családtagok bővebb információt kaphassanak arról, hogy miben nyújthat segítséget a Szülőtámogató Csoport.

Tartok attól, hogy lelkileg annyira megvisel a csoport, hogy utána nehezebbek lesznek a mindennapok.

A Szülőtámogató Csoportban minden résztvevő segítő, megértő közegre talál. A csoportban minden résztvevő annyi információt oszt meg magáról, amennyit jónak lát, emellett a pszichológus szakemberek azért dolgoznak, hogy a résztvevők őket erősítő mondatokat, üzeneteket, információkat vihessenek haza a csoportból.

Tartok attól, hogy nem vagyok a csoportba való.

A Szülőtámogató Csoportban a résztvevők hasonló helyzetük mentén találkoznak, mindenki véleménye fontos, egyéni helyzetét tiszteletben tartjuk. A csoporttagok egyéni sokszínűsége adja a csoport egyik legfőbb támogató erejét.

Tartok attól, hogy nem tudom megoldani a gyermekem felügyeletét a csoport ideje alatt.

A Szülőtámogató Csoport ideje alatt, előre egyeztetve a Tábitha Házzal, a krónikus betegségben szenvedő gyermek felügyeletét a Ház biztosítani tudja. Játékos tevékenységekben képzett önkénteseink vigyáznak a betegségben nem érintett testvérekre.

Tartok attól, hogy nem tudok mit mondani csoportban, idegen emberek előtt.

Mindannyian más habitussal rendelkezünk, illetve a hosszas gyermekgondozás alatt számos szülő megéli, hogy elszigetelődik a környezetétől, emiatt nehezebb lehet egy új közösségbe csatlakoznia. Hasonló helyzetben lehetnek más résztvevők is, a „nem vagyok egyedül” érzése fontos tapasztalat, ami aztán segíti a csoportban az élmények megosztását olyan mélységben, ahogy azt a résztvevők egyénileg szeretnék.