Öt éves a Tábitha Ház!

Öt évvel ezelőtt, 2011 szeptemberében érkezett az első beteg gyermek a törökbálinti gyermekhospice-ba. Az épület akkor még frissen volt átalakítva egy családi házból. Galambos László informatikai vállalkozó …

Öt évvel ezelőtt, 2011 szeptemberében érkezett az első beteg gyermek a törökbálinti gyermekhospice-ba. Az épület akkor még frissen volt átalakítva egy családi házból.


Galambos László informatikai vállalkozó, a Tábitha ötletgazdája, alapítója és főtámogatója a saját házát ajánlotta fel a célra, és saját költségén alakíttatta át azoknak a korszerű követelményeknek megfelelően, amelyek – a munkatársak szaktudásával együtt – lehetővé tették, Magyarország második, s máig a legnagyobb, az orvosi szakma által széleskörűen elismert gyermekhospice működhessen itt.

Hogy mindig legyen segítség – még akkor is, amikor egy család a lehető legkétségbeejtőbb helyzetbe kerül; akkor is, amikor elhangzik a diagnózis, hogy „sajnos, gyógyító célú kezelésekre már nincs lehetőség, s a továbbiakban „csak” a gyermek életminőségének javítása lehet a cél…”  IIyenkor minden átértékelődik, ilyenkor egy szülő úgy érzi, a világ omlik össze benne és körülötte. És ilyenkor van a legnagyobb szükség arra, hogy valaki megfogja a kétségbeesett szülő, család, gyermek kezét. 

A Tábitha Háznál az évek alatt több, mint száz olyan család talált segítséget, menedéket, akik gyógyíthatatlan vagy krónikus betegséggel együtt élő gyermeket nevelnek. Akár a mentesítő szolgálat formájában, amikor egy időre átveszük a gyermek gondozásának terhét a kimerült szülőktől, akár a tranzitellátás keretében, mikor az otthoni ápolás módozatait „tanítjuk meg”. Akár pedig, szükség esetén, életvégi ellátást nyújtva – amikor arra törekszünk, hogy a távozás, a búcsúzás lelki és fizikai fájdalmait enyhítsük.

Mert mindig van segítség. 

Ebben hiszünk, ezért szolgálunk, a hozzánk forduló családok számára ingyen és bérmentve. A mi legnagyobb jutalmunk az, ha tudunk vigasztalni valakit, ha újra megkönnyebbülést, mosolyt, nevetést látunk a gyermekek, szülők arcán, ha átvehetünk valamennyit a hordozhatatlan teherből, ha enyhíthetjük a szenvedést.

Így röppent el öt év, és így vagyunk készek szolgálni tovább. De szeretnénk most ünnepelni, megköszönni a hozzánk forduló családoknak a bizalmat – hiszen  legnagyobb kincsüket bízzák ránk –, a támogatóinknak a törődést és az áldozatos segítséget, munkatársainknak és önkénteseinknek a „kezüket és a szívüket”,  követőinknek a figyelmet és az imákat.

Szeretnénk hálát adni, hogy az igazi és teljes Szeretetet képviselhetjük, Aki soha, senkit nem hagyott még cserben – és nem is fog.

Az ünneplésre szeretettel várjuk az ötéves Tábitha Házzal kapcsolatban álló családokat, támogatókat, barátokat és érdeklődőket 2016 szeptember 10-én, 17.30-kor a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskolában.

A belépés díjtalan!

A részvételi szándékot kérjük jelezni az info@tabitha.hu címen.