Emlékezés napja volt a Tábitha Házban

A Tábitha Házba  évente öszehívjuk azokat a szülőket és családokat, ahol a gyermek nálunk részesült életvégi ellátásban. Az Emlékezés napja fontos lépés a gyászfelfolgozás, az elengedé …

A Tábitha Házba  évente öszehívjuk azokat a szülőket és családokat, ahol a gyermek nálunk részesült életvégi ellátásban. Az Emlékezés napja fontos lépés a gyászfelfolgozás, az elengedés útján. 


Már hagyományos „rítus” a gyertyagyújtás , a kavicsfestés, a lufik fölengedése. És ugyanúgy fontos része a programnak a csoportos terápiás beszélgetés is, hiszen a gyermeküket vesztett szülők sorstársi közösséget élhetnek meg. Egy ilyen nap után a szülők többnyire azt jelzik vissza, hogy mintha a terhük ismét könnyebb lenne… és ez a legfontosabb célunk. 

Fontos és új mozzanattal is kiegészült a rendezvény: a testvérek csoportjával, hiszen az elköltözött gyermekek testvérei is gyászolnak; velük külön is foglalkoztak képzett munkatársaink.

A fogllakozáson elhangzott kérdésre, hogy mi a szülők számára gyász, ilyen válaszok születtek: „egy út”,   „nyugalom, babusgatás hiánya,  elengedés,  könnyedség, ” fény  az alagút végén”, “otthon melege”, várakozás…, “hiányzik a keze”, “a remény  fénye “, ” ki kell vergődni a sűrű erdőből”, ” be vagyok zárva “, “éledés, vitalitás”, “egyedül  küzdés”, ” a sport segített “, “hiány”, ” “egyedül vagyok”, “lánykám”, “kedvenc virága”, “repülés,  szállni”, “sok mindennapi teendő, ami elragad”…

Elengedhetetlen része a progamnak a műsor, amivel ezúttal Mácsai Pál színművész, Huzella Péter dalszerző-énekes és Bársony Péter brácsaművész ajándékozta meg a szülőket.

Köszönet minden résztvevőnek, segítőnek, támogatónak, fellépőnek, szervezőnek, és köszönet a családoknak, akik eljöttek!

(A galériát Takács Eszter képeivel frissítettük)