Március elsején érdemes lesz a Szimpla Kertben ebédelni. Segal Viktor, valamint a Vendéglő a KisBíróhoz és a Bock bisztró séfje, Varjú Viktor készíti a menüt, és az adagokért felajánlott adományok a törökbálinti gyermekhospice munkáját segítik. Vasárnaponként állandó őstermelői piacot üzemeltet Erzsébetvá …Március elsején érdemes lesz a Szimpla Kertben ebédelni. Segal Viktor, valamint a Vendéglő a KisBíróhoz és a Bock bisztró séfje, Varjú Viktor készíti a menüt, és az adagokért felajánlott adományok a törökbálinti gyermekhospice munkáját segítik. Vasárnaponként állandó őstermelői piacot üzemeltet Erzsébetvárosban a Kazinczy utca 14. szám alatt a Szimpla Kert, ahol 9-14 h között fogadja 40 őstermelő árus a látogatókat. A piac gyerekprogramokkal, élő zenével, kóstolókkal és szakmai beszélgetéssel várja az érdeklődőket. A kínálatban szerepelnek alapvető élelmiszerek, friss termelői zöldségek és gyümölcsök, gyümölcslevek, zöldfűszerek, tejtermékek, valamint számos különlegesség is, mint a rózsaszörp, a vörösborban érlelt sajt vagy a medvehagymás méz. Délig elkészül az ebéd a Közös Lábosban. Adományért cserébe lehet kóstolni, az adományok minden alkalommal más civil szervezethez, kezdeményezéshez jutnak el. A Budapest Bike Maffia pedig minden piacon élelmiszeradományt is gyűjt, melyet a Vacsi program keretében VII. kerületi rászoruló családoknak juttat el (a projetkrőlitt). A Szimpla által kírt pályázaton most márciusban – pontosabban március elsején, vasárnap – a civil szervezetek közül a Tábitha Ház kapott lehetőséget a promóciós és adománygyűjtő akción való szereplésre. Megkerestük Segal Viktor mesterszakácsot, aki azonnal és örömmel elfogadta a felkérést, hogy főzzön a gyermekhospice javára. Köszönjük! A menü a következő: Húsos: májas hurka káposztával, vega: zöld curry-ben párolt zöldségek tapiókával, desszert: tejpuding pisztáciával… A rendezvény a Facebook-on itt érhető el. (Fotó: Reviczky Zsolt, segal.hu)