10482222_757632597624352_6398804789292964988_n

Jelentkezés a gyászfeldolgozó csoportba – add tovább!

Tábitha Gyermekhospice Házban 2015 őszén, gyermeküket elveszített szülők részére ismét gyászfeldolgozó csoportot indítunk, gondos, odafigyelő szakmai segítség vezetésével.


A segítő csoport légkörében az emlékezés mellett sikerülhet enyhíteni a fájdalmat, a résztvevők megszabadulhatnak a gyász terheinek egy részétől, képessé válnak eljutni a megnyugváshoz. Ennek a csoportformának nagy előnye, hogy a csoportban szinte az első alkalmak során kialakuló új bizalom és kötődés a társak felé megtartja és megóvja a résztvevőket a teljes és visszafordíthatatlan elszigetelődéstől, s a sorstársi (kis)közösségben lehetőség nyílik a gyász fájdalmának megosztására.

A gyász idején – a hiány és a mindent eluraló fájdalom mellett –  a legerősebb negatív tapasztalat a meg nem értettség, valamint az elszigetelődés. A külvilág nem érti egy gyermek elvesztése utáni érzelmeket, gondolatokat, és meg is ijed ha erről hall beszámolót. A csoport megértő, együttérző társas közeg, amely megtart és ezzel segít továbbélni, továbblépni

A csoportfoglalkozások októberben indulnak, a jelentkezőkkel egyeztetett időpontban.

Csoportvezető:
Révész Renáta Liliána a Tábitha ház pszichológusa és gyásztanácsadója.

A gyászfeldolgozó csoportfoglalkozás, mint minden hospice ellátás, természetesen térítésmentes.

Jelentkezés és további információk itt:: revesz.renata@tabitha.hu

A gyászcsoport munkájáról, eredményeiről ebben a cikkben is lehet tájékozódni. 

Vélemény, hozzászólás?